IEPURI PITICI RASE : VARIETATI DE IEPURI PITICI

IEPURI PITICI RASE : VARIETATI DE IEPURI PITICI

asa cum spuneam in articolul anterior ale sectiunii Iepuri pitici rase ,rasele de iepuri pitici sunt :

-iepuri pitici

-iepuri belieri

-iepuri de angora

-iepuri belieri de angora

-iepuri rex

 

Insa existe multe alte variante de iepuri pitici .Vom incerca in acest articol sa va oferim o idee complenta a variantelor mai importante ,astfel vei intelege mai usor limbajul si caracteristicile .

 

variantele cele mai importante sunt urmatoaele ,click pe simbolul din dreapta pentru a citi informatiile din fiecare sectiune :

 

Iepuri pitici :   Greutatea sa la maturitate este de 1,4-1,7 kg. Principalele caracteristici fizice sunt : nasul mic , urechi ascutite ,forma scheletului alungita.

 

Iepuri pitici mini : greutatea sa la maturitate este de 1,2-1,5 kg. Principalele caracteristici fizice sunt : nas turtit , urechi putin mai mari si ascutite decat ale unui toy , forma scheletului alungita.

 

Iepuri pitici toy : greutatea sa la maturitate este de 1kg-1,3 kg.Principalele caracteristici fizice sunt : nas turtit, urechi scurte rotunjite , forma scheletului rotunjita .

 

Iepuri pitici supertoy :  greutatea sa la maturitate este de 800gr-1,1 kg. Principalele caracteristici fizice sunt : nas turtit ,urechi foarte scurte si rotunjite , forma scheletului rotunjita , comportament foarte activ. Acest iepuras se naste dupa multi ani de cautari ,generatie dupa generatie de selectie ale animalelor cele mai mici cu cele mai bune caracteristici fenotipice  pentru a obtine iepurasul pitic supertoy .

 

Iepuri pitici Teddy : greutatea sa la maturitate este de 1,2 kg-1,5 kg. Principalele caracteristici fizice sunt : nas turtit , urechi mai mari si rotunjite ,forma scheletului alungita. Rasa pura din punct de vedere genetic. Caracter extrem de docil si linistit,la fel ca a iepurasului pitic belier .Se diferentieaza de ceilalti iepurasi prin urechile mult mai rotunjite.

Iepuri pitici cap de leu : acesti iepurasi pot fi pitici,mini,toy,supertoy sau teddy,de acest lucru depinde greutatea lor . Principala lor caracteristica este blanita mai mare si pufoasa in zona capului ,ca a unui angora,doar ca in restul corpului blanita e scurta.

In urmatoarele articole de Iepurasi pitici rase va vom explica mai multe curiozitati despre rasele de iepuri pitici .

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *